Heeft u een bijzondere wens met betrekking tot een speciaal blussysteem voor bijvoorbeeld uw machine ruimtes of productie afdelingen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om het onderhouden,bouwen of ontwerpen van uw installatie, wij kunnen dit voor u realiseren.

Bent uw nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden neem dan contact met ons op, of kijk ook eens bij onze projecten pagina.

 

Maar wat is een blussysteem nu eigenlijk?

Een blussysteem wordt voornamelijk ingezet in motorruimtes of serveruimtes.
Hier is het risico op een brand groter en daarom zijn de meeste blussystemen zo ontworpen dat ze automatisch af gaan bij een brand.

Wat voor soort blussysteem heb ik nodig?

Ook hierin kunnen wij u adviseren. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van blussystemen en altijd wel 1 die past bij uw wensen.
Denk bijvoorbeeld aan FM200, Novec, Co2, Schuim of watermist. Kortom de keuze is reuze.

Is het gevaarlijk?

Een brand is altijd gevaarlijk/schadelijk, gelukkig zijn er systemen op de markt met een zuurstof verlagend blusmiddel. Dit houdt in dat de brand geblust wordt maar dat er nog genoeg zuurstof aanwezig is om het te overleven.
In de blussystemen die wij aanbieden is altijd een veiligheid ingebouwd, dit houdt in dat er een vertraging in de blussing zit, ook is er een handmelder aanwezig waarmee de blussing vertraagd kan worden. De blussing wordt ten alle tijden aangeven met een optische en geluidssignalen.

Kan ik geadviseerd worden?

Komt u er niet uit of ziet u liever 1 van onze monteurs om het een en ander toe te lichten? Neem via ons contactformulier contact met ons op of via 0180-525835.

 

Blussysteem