Reparatie nodig? Rever Brandbeveiliging is uw specialist op het gebied van Droge Blusleidingen.

Neemt u gerust contact op voor een scherpe aanbieding voor uw bestaande of nieuw te bouwen installatie.

Is uw blusleiding toe aan onderhoud of bent u op zoek naar onderdelen? Neem dan een kijkje in onze webwinkel.

Waar is een droge blusleiding eigenlijk voor?


Op het moment dat de brandweer arriveerd bij een brand, zorgt een droge blusleiding of een droge stijgleiding ervoor dat de brandweer effectief hun werk kan doen. Door gebruik te maken van een droge blusleiding hoeven er niet eerst slangen uitgerold en meegesleept te worden naar de juiste etage. De brandweer neemt de benodigde materialen mee naar de verdieping waarvandaan zij gaan blussen, sluiten de slang aan op de droge blusleiding en starten met de bestrijding van het vuur.

In grote en hoge gebouwen zijn droge blusleidingen of droge stijgleidingen verplicht. Dit om de brandweer te helpen om groter wordende schade te voorkomen. Ook gebouwen die moeilijk te bereiken zijn voor de brandweer zijn hiertoe verplicht. 

Wanneer is een gebouw dan moeilijk te bereiken?


Onder grote inzetdiepte wordt verstaan dat deze meer is dan 60 meter gerekend van een toegang van het gebouw die door de brandweer kan worden gebruikt.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld : 

▪Stationsgebouwen

▪Distributiecentra

▪Industriegebouwen etc.

Is er onderhoud vereist aan een droge blusleiding?

Het antwoord hierop is kort, JA.

Een droge blusleiding moet jaarlijks onderhouden worden volgens de NEN 1594, het onderhoud bestaat onder andere uit:
Het visueel controleren van de blusleiding en alle armaturen op beschadigingen en corrosie. Het controleren of de afsluiters gangbaar zijn en het controleren van de handwielen en of deze geborgd zijn tegen diefstal.

Elke 5 jaar moet een droge blusleiding onderworpen worden aan een hydrostatische test. Dit houdt in dat een blusleiding getest wordt met waterdruk. De leiding wordt afhankelijk van het bouwjaar op een druk van 16 of 24 bar gebracht en moet dit 5 minuten kunnen handhaven. Bij deze test mag er een terugval van 1 bar zijn.

Na deze test wordt er een uitgebreide rapportage opgesteld. Na aanleiding van deze rapportage wordt er een certificaat afgegeven, hierin staat precies omschreven wat er wel of eventueel niet goed is aan de droge blusleiding.

Mijn blusleiding is afkeurd wat nu?


Een blusleiding kan afgekeurd worden op verschillende punten. Een van deze punten is lekkage.
Wanneer er lekkage optreedt kunnen onze monteurs ter plekke een plan van aanpak maken om dit te repareren, en in sommige gevallen zelfs direct repareren.

Is dit niet direct op te lossen dan maken wij een offerte op basis van de informatie van de monteur. Hiermee zijn wij in staat om op korte termijn uw blusleiding weer in een werkende conditie achter te laten!

Al onze monteurs zijn zowel voor het afpersen als het repareren van de leidingen opgeleid. En in de meeste gevallen komt dezelfde monteur dan ook terug voor reparatie, wel zo fijn.

Onze belofte aan u:


Controle volgens de NEN 1594

Aanleg en reparatie conform de norm

Snelle afhandeling van u probleem

Landelijke dekking

 

Wilt u meer weten of een afspraak voor onderhoud inplannen wij leren u graag kennen!

Neem contact met ons op of bel 0180-525835