Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Als je wasdroger kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.


We leven in een tijd waarin alles ”smart ” is. Dus waarom niet uw rookmelders?

Wij kunnen niet alleen koppelbare rookmelders of koolmonoxide melders leveren, wij kunnen ze ook leveren met een App.

Met deze app kunt u precies zien wat er aan de hand is en waar er iets aan de hand is. U kunt de locaties zelf instellen en bijwerken. Ook kunt u, als u hiervoor kiest ons alles laten installeren. Wij kunnen dan op afstand zien waar er een storing of iets dergelijks voordoet. Handig toch?

Brandmelder delen met de buren kan een hoop ellende voorkomen

Het koppelen van rookmelders in huizen kan onnodige woningbranden voorkomen. Dat wijst een proef in het Twentse Borne uit. De brandweer is warm voorstander van het koppelen van rookmelders. Lees het hele artikel hier op het AD.

Maar wat denkt u van uw ouders of kinderen?

Via de app krijgt u een melding en u kunt hier dan direct op reageren!

Plaatsing rookmelder :